Loading color scheme

Μηνάς Χαρονικτάκης , o "τυμπανιστής" από τις Αχαρνές!

TPL_IN

O Mηνάς Χαρονικτάκης είναι  συμπολίτης μας . Aσχολείται με μια ιδιαίτερη και ιδιόμορφη εργασία και ήταν μεγάλη η έκπληξη και η χαρά μας όταν γνωριστήκαμε. Για αυτό το λόγο λοιπόν, και χάριν της ιδιαίτερα δημιουργικής και υψηλού βαθμού δυσκολίας εργασίας του , θελήσαμε να αναδείξουμε έναν καλλιτέχνη, έναν κατασκευαστή τυμπάνων στις Αχαρνές.

 

Μηνά ευχαριστούμε πολύ γι αυτή τη συζήτηση, κατοικείς πολλά χρόνια εδώ .Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια στις Αχαρνές;

 Η απόλυτη ευχαρίστηση. Αλάνες παντού και παιχνίδι από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πόσο άλλαξε η ζωή μας από τότε; Είναι καλύτερα τώρα ή χειρότερα;

Η ζωή  έχει αλλάξει πάρα πολύ . Σαφέστατα και είναι καλύτερα όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο.

Ποιά είναι η σχέση σου με τη μουσική ;

Η σχέση μου με την μουσική ξεκίνησε όταν ήμουν μικρό παιδί. Ήμουν δεκατριών χρονών , παιδάκι ,όταν ξεκίνησε αυτό το ωραίο ταξίδι με τη μουσική και άρχισα να μαθαίνω ντραμς. Δεκαετία του 70 που υπήρξε οργασμός της μουσικής βιομηχανίας και ενέπνευσε πολλά παιδιά από τη γενιά μου. Παράλληλα ήταν και η εποχή της απελευθέρωσης της νεολαίας με τα διάφορα κινήματα και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη μιας δημιουργικής εκτόνωσης.

 Και πως αποφάσισες  στη συνέχεια να ασχοληθείς με την κατασκευή κρουστών;

Παίζοντας ντραμς και έχοντας σχέση με την ξυλουργική τέχνη, μου ήταν πιο εύκολο από άλλους να μεταπηδήσω στην οργανοποιία . Έτσι ξεκίνησα διάφορους πειραματισμούς αφ' ενός , και κάνοντας και αναβαθμίσεις σε έτοιμα σετ τυμπάνων αφ' ετέρου. Αποκόμισα αρκετή τεχνογνωσία έτσι , μέχρι που ξεκίνησα να φτιάχνω τα δικά μου τύμπανα.

Καλά μέχρι εδώ , και πως ανταγωνίζεσαι τους μεγάλους κατασκευαστές;

 Είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς τις μεγάλες εταιρίες. Βασίζομαι κυρίως στην μικρή και νοικοκυρεμένη παραγωγή , και στην υψηλή ποιότητα που μου εξασφαλίζει η προσωπική ενασχόληση. Έτσι προσπαθώ να εδραιωθώ και να με μάθουν και οι επαγγελματίες αλλά και οι ερασιτέχνες. Με σκληρή δουλειά και τίμια σχέση με το προιόν  το logo mchDRUMS έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται, καθώς όλο και περισσότεροι drummers παίζουν με δικά μου όργανα. Πάρα πολλοί drummers έρχονται στην έκθεση που υπάρχει εδώ στις Αχαρνές και βλέπουν/ δοκιμάζουν τα όργανα. Και αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης , είμαι αισιόδοξος πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο.

Οι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κρουστά;

Σαφέστατα και ασχολούνται οι νέοι  με τα κρουστά. Ασχολούνται πολύ περισσότερο τώρα σε σχέση με την εποχή που  είχα ξεκινήσει εγώ . Η διαφορά είναι πως στην σημερινή εποχή υπάρχουν ποικίλες πηγές μάθησης και διάφορα ερεθίσματα (διαδύκτιο,youtube, διδασκαλία). Έτσι, τα τωρινά επίπεδα των νέων μουσικών μουσικών, είναι ανώτερα , και χαίρομαι αν συμβάλλω και εγώ στο ελάχιστο. Είναι σπουδαίο τα παιδιά μας να έχουν δημιουργική και καλλιτεχνική ενασχόλιση.

Μηνά σε ευχαριστώ , εύχομαι καλές γιορτές και πολλές επιτυχίες . Και αν μου επιτρέπεις , όταν βλέπεις παιδιά από την πόλη μας να σε επισκέπτονται , πρόσεξέ τους λίγο παραπάνω.

Αυτό εξυπακούεται! ευχαριστώ πολύ και εγώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να αναδύξω τη δουλειά μου. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.