Loading color scheme

Τα πιο νόστιμα και εύκολα κριτσίνια κρασιού !

TPL_IN


Υλικά.
 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 200 γρ. λευκό κρασί (ξηρό)
 240 γρ. ηλιέλαιο
 20 γρ. baking powder
 20 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική
 10 γρ. αλάτι
 Λίγο πιπέρι
 Σκληρό τυρί (τριμμένο)


Εκτέλεση.


I. Σε μπολ ρίχνουμε το κρασί, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
II. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το
πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
III. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το μείγμα των υγρών και
αρχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και
εύπλαστη ζύμη.
IV. Ρίχνουμε και το τυρί και ζυμώνουμε για λίγο με το
χέρι μας, ίσα-ίσα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
V. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την
ξεκουράζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
VI. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ο C. Κόβουμε
τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε σε
μπαστουνάκια.
VII. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε λαμαρίνες με
λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 ο C για 35΄.

Καλή Επιτυχία!

 

 

Ιωάννα Κούλαλη