Loading color scheme

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μπισκότα

TPL_IN

Υλικά.
 225 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 4 κουτ.σούπας κακάο
 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 πρέζα αλάτι
 Μαύρες σταφίδες
 Σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση.
 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη
και χτυπάμε μέχρι ν’ αφρατεύσουν καλά.
 Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι
(αφού τα κοσκινίσουμε) και τα προσθέτουμε στον κάδο
συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και
εύπλαστη ζύμη.Αν η ζύμη συνεχίζει να είναι υγρή,
προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να σφίξει.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε ελαφρά
με το χέρι μας μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
 Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο
ψυγείο για 30΄για να σφίξει.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C.
 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και
τα τοποθετούμε σε μπολ με σουσάμι, γυρνώντας τα και
από τις 2 πλευρές για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
 Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα πιέζοντάς τα
ελαφρά με την παλάμη μας,για να απλώσουν.

 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 ο για 15΄.Τα
βγάζουμε και τα μεταφέρουμε προσεκτικά για 5΄σε σχάρα
για να κρυώσουν.
Tip σερβιρίσματος:Σερβίρουμε σε πιατέλα ως συνοδεύτικο του
καφέ μας.

 

Ιωάννα Κούλαλη