Loading color scheme

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με χυμό Φρούτων !

TPL_IN

 

Υλικά.

  • 120 γρ. ηλιέλαιο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. χυμό φρούτων της αρεσκείας μας
  • Σταφίδες (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση.

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε νερό-χυμό-ζάχαρη για να φτιάξουμε σιρόπι.Αφαιρούμε από τη φωτιά 1΄-2΄ μετά την πρώτη βράση.
  • Σε κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο βάζουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα σιμιγδάλια και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν καλά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.Μετά προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Ύστερα προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
    • Μόλις πήξει το μείγμα και ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,την καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει.

       Tip σερβιρίσματος : Όταν σχεδόν κρύωσει ο χαλβάς, μπορούμε να το φορμάρουμε σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση, καλλυμένη με ζελατίνη, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.

      Σερβίρουμε το χαλβά σε στρογγυλή πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

       

       

       

Ιωάννα Κούλαλη